//
you're reading...
Oetztal2008

Timmelsjoch en Italiaanse uitspatting

Het duurde niet lang of het geluid van rijdende wagens doorheen plassen maakte ons duidelijk dat bij het ontwaken het nog steeds regende.  Op de ontbijttafel bevestigde de weersvoorspelling ook onze vrees,  vandaag zou het een natte dag worden.  Na het ontbijt toch maar even het internet opengezet en de meteo diensten van Oostenrijk geraadpleegd.  Deze gaf idd aan dat Tirol vandaag veel kans op regen bood, maar dat zuid tirool het veel beter deed met temperaturen rond de 26°C.  Hierdoor was het besluit vlug gemaakt, we rijden het Ötztal uit richting Italië.
Vanuit men ervaringen van de Passenparade die ik eerder dit jaar met mijn GSAke heb gereden, weet ik dat we vanuit Italië via de Timmelsjoch het Ötztal zijn binnengereden.  Beladen met die kennis was het dan maar niet meer dan normaal dat we terug diezelfde weg (maar dan in omgekeerde volgorde) zouden nemen.
Onze Bompa had nog wat kaartjes gekocht en die werden dan onderweg in Sölden op de Post gedaan. ’t Is te zeggen, onze Kristof heeft die in de postbus gestoken.  Of dat de goede was, zullen we achteraf wel horen.
Via heerlijk kronkeltjes konden we dan voorbij OberGurgl de 12 "Kerhe" van de Timmelsjoch pass aanvangen.  Met de wagen is het anders rijden dan met mijn GSAke om die bochtjes te pakken.  Maar al vlug hadden we de smaak ook hiermee te pakken. (Rijden op zulke passen met een automatique, zelfs in manuele stand, is toch niet hetzelfde als met een handgeschakelde!)  Verscheidene keren bloeide mijn hartje als ik moto’s die smakelijke bochten en kronkels aansnijden.  Maar ja nen mens moet de kerk al eens in het midden houden, hé 🙂
IMG_0410  IMG_0411  IMG_0416
Eens de Oostenrijkse zijde van de pas veroverd konden we boven op de Timmelsjoch genieten van het uitzicht.  Een uitstapje was dan ook meer dan welkom (ook om de stramme spierekes eens terug in beweging te zetten).  Bij het uitstappen van de wagen was het wel even wennen.  De temperatuur was amper nog 5,5°C.  Niet te verbazeb trouwens we zitten daar op 2509 m!!
Kristof, Yannick en ik hebben nog even een wandelingske gemaakt naar de ietwat hoger gelegen delen van de Timmelsjoch.  Ongelooflijk prachtig uitzicht heb je van deze positie.  Bompa en Myriam hielden elkaar gezelschap op het lager gelegen gedeelte van de Timmelsjoch.  Door de snijdende wind tastten beide al naar hun oorschelpjes als wij opnieuw beneden kwamen.
Maar vlug opnieuw de wagen in om wat te bekomen van deze ijzige toestanden.  Eens de Timmelsjoch over werd mijn vermoeden bevestigd.  Langs de zuidkant van deze bergformatie was er een merkelijke weersverbetering waar te nemen.
Ook de Italiaanse kant (Passo Bolso) heeft de nodige uitdagingen op het vlak van stuurtalent.
Feilloos zijn we na enige tijd in San Leonardo aangekomen.  Temperatuur van om en bij de 26°C!! Net dorpje trouwens.
IMG_0420  IMG_0424  IMG_0426
Na onze dorst gelaafd te hebben op een met zon overgoten terrasje, zijn we nog even verder Italië binnengedrongen.  Einddoel was Merano.  Merano is een levende stad, waar men op een geslaagde wijze oud en nieuw met elkaar hebben kunnen  combineren.  Toch wel even de tijd genomen om indrukken op te doen en wat fotokes te schieten.
IMG_0428  IMG_0431  IMG_0436  IMG_0443
Daar onze bompa zo niet van steden houd en er in Längenfeld een Kuchen Buffet staat te wachten, Hebben we dan maar de neus van de wagen opnieuw richting Oostenrijk gezet.  Veel sneller dan bij het oprijden (zo leek het althans) zijn we opnieuw, ettelijk bochtenwerk rijker, aan Hotel Rita aangekomen, nog juist op tijd om een laatste stukje van het Kuchen Buffet op ons bord te laden en te verorberen.
Ook deze dag was weerom een mooie dag, afgesloten met een prachtige maaltijd wederom.
Morgen splitsen onze wegen in twee.  Den Bompa, Myriam en Kristof gaan morgen naar het Ötzi-Dorf en naar de Stuibenfall.  Yannick en ik echter gaan mee op stap met Birgit, onze wandelgids, richting WetterKreuz.
Tot morgen.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: