//
you're reading...
Oetztal2008

Drei Seeen

Ook vandaag staat de zon aan onze zijde.  Eindelijk gaan we dan toch een beetje van de lang verwachte zomer krijgen.
 
Gisterenavond wisten we nog niet wat we vandaag, ondertussen onze laatste vakantiedag, zouden gaan doen.  Na het ontbijt dan maar vlug even wat documentatie erbij gehaald.  Al vlug besloten om met een 4 personen zetellift van Kühtai naar de Drei Seeen te gaan.  Daarboven een wandelingske te doen en dan weer naar beneden met de sessellift.
 
De tocht met de wagen verliep over plezante kronkelende wegen tussen Ötz en Kühtai.  Vlak voor we de zetellift bereikte hebben we nog even gestopt aan het "Längental" stuwmeer.  Een trekpleister voor motards, auto’s en… koeien!
 
IMG_0513  IMG_0519
 
Even verder konden we dan de Drei Seeen Bahn bestijgen om ons een dikke 400 m hoger te brengen.
Bij het instijgen zorgde onze Bompa nog voor wat suspens, door bij neerzitten in de zetellift, hij zijn voeten en zijn stok op de begane grond wou laten.  Maar een alerte operator greep gepast in, zodat er niks aan de hand was.
 
IMG_0522  IMG_0524  IMG_0525
 
Boven aangekomen konden we rustig naar de verschillende meren en de gigantische stuwdam wandelen.
Bij de Drei Seeen Hütte hebben we eerst nog een Apfelstrudel genuttigd (1x mit Sahne, 1x ohne alles, 3x mit vanillasauce).  Mmmm lekkerrrr.
 
IMG_0527  IMG_0529  IMG_0556
 
De wegen tussen de verschillende meren verliep wel degelijk steil op en af.  Vooral het opgaan vereiste wel een goede portie inspanning voor onze Bompa, maar ook voor ons.  Langzaam maar zeker werden alle hindernissen overwonnen.
Na deze week van Oostenrijks berggeweld, krijgt ons papa toch een eervolle vermelding als moedige 80 jarige bergbeklimmer.

IMG_0563

Moe maar voldaan hebben we deze dag dan ook weer afgesloten.

Onze Yannick was de hele dag al niet in zijn doen.  Het gedacht alleen al dat vanaf zondag alles zijn gewone gangetje zou gaan in Belgenland, stemde hem een beetje treurig.  Maar hij heeft van deze vakantie genoten met volle teugen.  Evenzo Bompa, Myriam, Kristof en ikzelf.  Het zal een toffe herrinnering blijven.

Morgen vangen we na het ontbijt onze terugweg naar België aan.  Zonder al te veel files denken we zo tussen 18:00 en 20:00 thuis te komen.  Dan is dit hoofdstukje definitief afgesloten.  Het zal ongetwijfeld nog dikwijls opgerakeld worden tijdens de volgende avonden.

Reacties

Een gedachte over “Drei Seeen

  1. Allez \’t zal de moeite geweest zijn.  Te zien aan de foto\’s is Oostenrijk nog altijd meer dan de moeite voor de natuurliefhebbers. Nice!

    Geplaatst door Stefan | 30 juli 2008, 10:05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: