//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 1 – 21 mei 2009: Eeklo – Macon

IMG_0871 Woensdagavond zijn we eerst richting Eeklo gereden om bij Kristof en Brenda de nacht door te brengen.  Na een heerlijk aperitief, een lekkere BBQ en nog wat natafelen zijn we vroeg (naar mijn normen 🙂 ) gaan slapen om zeker goed uitgerust te zijn om de volgende dag onze trip richting Corsica aan te vatten.

Shana en Sidney alvast bedankt om jullie bed aan ons af te staan… wij (Luc en ik) hebben alleszins heel goed geslapen… jullie iets minder blijkbaar, maar die schade kunnen jullie de volgende dagen wel inhalen.

Om 07:00 stipt loopt de wekker af, maar naar oude gewoonte was ik al wel even wakker en was mij dan al aan het klaarmaken.  Buiten was er een prachtig ochtendgloren.  Wij hebben dan voor het eerst dit jaar buiten kunnen ontbijten.  Kristof had al voor lekkere koffiekoeken gezorgd… dus de toon voor de dag was al goed ingezet.

Om 8:25 hebben we ons stalen ros dan sporen gegeven, na de achterblijvers uitgewuifd te hebben, om onze trip van ca 650 km aan te vatten.
De route is een mengeling van binnenwegen, vlotte wegen en heel af en toe een stukje autosnelweg.
IMG_0717

Onze eerste stop was na ongeveer 2:30 rijden in Laon.  Daar hebben we op een terrasje lekker in de zon ons van een verfrissing voorzien.  Na een korte verpozing terug ons braaf beestje op om het vervolg van de route af te malen.

Net voorbij Reims werd de hemel bedreigend donder en het duurde dan ook niet lang of we moesten onder een brug onze regenkledij bovenhalen.  Terwijl we ons in ons regenpak aan het murwen waren, brandde een heus onweer los boven ons hoofden.  Bliksem en donder volgende elkaar binnen een seconde op.  Met de troost dat het maar een warmte onweer was vervolgden we onze weg, geen onweer kan die losgeslagen bende motards toch niet tegenhouden zekers!

Het onweer ging voorbij maar de hemel bleef dreigend, dus ons regenpak aanhouden was wel raadzaam.  Rond den tweeën zijn we dan toch ergens in een dorpje een bar-tabac (die open was) gestopt om ook de innerlijke mens te versterken want vanuit den buik werd er al duchtig gereklameerd!

IMG_0882Hoe meer we zuidelijker gingen hoe klaarder de hemel werd en al gauw deed de zon haar best om onze kleren droog te krijgen.

Omstreeks 18:15 waren we dan ter bestemming voor vandaag Hotel Charme in Macon.

Na een douchke, konden we deze dag bezegelen met een heerlijke maaltijd in het hotel.  Den ambiance zat er wel in onze ploeg… maar dat is geen nieuws want dit altijd al zo geweest.

Onze eerste dag was toch al weer een geslaagde dag.  We hebben er met zijn allen alleszins van genoten.

 

P1050385

Reacties

Een gedachte over “Corsica 2009 – Dag 1 – 21 mei 2009: Eeklo – Macon

  1. zozo dat klinkt al heel goed allemaal!maar hier in België mogen we ook niet klagen…De zon schijnt maar er is wel wat wind.alleen een feestje ontbreekt hier nog! (\’:veel plezier nog en rij voorzichtig.groetjes uit Eeklo.S & S xxx

    Geplaatst door shana | 22 mei 2009, 14:28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: