//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 2 – 22 mei 2009: Macon – Marseille

Veel te vroeg voor Monique liep de wekker weeral af! Maar niet getreurd want vandaag crossen we naar de boot die op ons ligt te wachten in Marseille.

IMG_0885Na een Frans ontbijt verorberd en onze motors opgetuigd te hebben, kunnen we onder een zonnige hemel de laatste etappe aanvangen op het vasteland.  Naarmate we vorderen wordt het beduidend warmer. Zo warm zelfs dat bij sommigen de stoppen doorslagen en het in hun hete hoofd halen om de “leader” niet te volgen. (Legende: “Leader” = Kristof, “sommige” = Marc).  Kristof nam de route volgens de GPS (die eigenlijk een stukje autosnelweg richting Paris aanduidde), maar Marc, koppig zoals hij altijd is volgde de richting Lyon waar we eigenlijk naar toe moesten.  Gevolg: Marc op de A6 richting Lyon en de andere bleven verweesd achter.

Beide partijen probeerde nog op verschillende manieren samen te komen, maar de eerste pogingen hadden geen resultaat.  Uiteindelijk hebben we dan via GSM kunnen afspreken dat we elkaar zouden tegemoet rijden in Lyon vlak over de brug van de Rhone.  Iedereen weerom verheugd dat de groep weer volledige was… het hoofdstukje suspens was dus al ingevuld vandaag.

Door Lyon worstelen, tussen het drukke verkeer en de vele verkeerslichten, onder een brandende zon… deed niet alleen de temperatuur van de motor stijgen maar ook deze in de helmen.  Gelukkig werd dit gecompenseerd door een mooie route langsheen de Rhone.

Iets na de middag was het weerom tijd om de innerlijke mens te sterken.  In Coustilles kregen onze brave tweewielers een tankske vol energie.  Daana was het de beurt aan onze maagskes… een goeie cheese burger menu of een quick toast of een gezond slaatje waren de keuzes van de ploeg corsicagangers.

Na nog eens stevig aan de gas gedraaid te hebben belandden we dan in Marseille.  Een nieuw avontuur stond ons daar te wachten… waar ligt dat bootje dat ons  IMG_0720 naar den Corse gaat brengen?  De GPS stuurde ons naar “Le vieux port”… maar daar lagen alleen maar de jachten van de nouveau riche!  En geen één dat onze motokes mee richting Corsica wou nemen.  Dus dan maar op zoek naar de aanlegplaats van de “Pascal Paoli”, waar een gereserveerd zitje en bedje hadden.

Kristof en ikzelf offerden ons op om dat bootje te gaan zoeken, terwijl de anderen op een leuk terrasje in de oude haven zich aan wat lekkers konden tegoed doen.

De haven van Marseille is reeds geruime tijd omgetoverd in een heuze werf, dus de GPS stuurde ons de verkeerde straatjes in.  Uiteindelijk na de autostrade nog eens genomen te hebben en terug afgereden te hebben en dan pijltjes te volgen naar “Les ports” en dan even gokken in welke haven ons bootje ligt.. uiteindelijk met wat geluk hadden we de plaats van inscheping gevonden en konden we de levensgenieters in de oude haven opnieuw vergezellen.

Na nog wat genoten van een natje en een droogje konden we ons dan begeven naar de check-in van de Pascal Paoli.  Uiteraard waren we weeral veel te vroeg.
IMG_0892Tijdens het wachten maakte we nog kennis met een Belgische BMW Adventure rijder die al voor de vierde maal Corsica ging verkennen.  Volgens hem is een daggemiddelde van 160 km werkelijk de maximum in Corsica.  Dat was wel even slikken, want onze eerste dag moeten we al 350 km afleggen!  Dus het zal spannend worden.  Maar daar doen we het voor, niet?  Hij waarschuwde ons ook voor enerzijds allerlei loslopend wild en anderzijds voor de “speedy gonzalez” corsicanen.  Gewoon laten begaan… en cool blijven. 

Na een opfrisbeurt zijn we dan maar de bar ingeduilkeld omdat het restaurant al overboekt was.

Morgen zal het vroeg dag zijn. We meren aan om 07:00 en daartegen moeten we al ontbeten hebben!  Dus Monique uitslapen zit er weeral niet in. (En ik vrees voor de rest van de dagen ook niet 🙂 ).

IMG_0743

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: