//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 4 – 24 mei 2009: L’ile Rousse – Porto

Gewoon zalig was het om ‘s morgens op het terras van een stevige maaltijd te kunnen genieten.  Het was al behoorlijk warm, want je moest niet te gek doen om al in het zweet te staan bij het optuigen van onze stalen paardjes.  Een beetje met spijt in het hart verlaten we dit sympathieke stadje en het prachtig hotel om nieuwe avonturen tegemoet te gaan.  Zo spectaculair als gisteren zal het voor mij niet worden (ik ga niet elke dag, de clown uithangen hé).

IMG_0807 Opnieuw slingert de route zich door het landschap… een bochtenplezier van jewelste.  Af en toe wordt er een eens gestopt om een fotoke te pakken of een bezienswaardigheid te bezichtigen  Zo maken we er een uitgebreide stop van in het stadje Calvi, waar we onze motors netjes aan de ingang van de citadelle konden parkeren.  Het was in dit stadje ook heerlijk IMG_0811 vertoeven op een terrasje aan de jachthaven.  Je kon Kristof letterlijk zien watertanden bij het zien van al die prachtige boten!

Een volgende stop werd gedaan aan de N.D de la Serra.

Rond de middag komen we in Galeria aan, waar op aanraden van de hongerige dames we dan de middag lunch namen.  Brenda en ikzelf hebben ons kunnen beperken tot een “Salade Corsica” en een “Salade Royal”.  Monique, Kristof en Luc hebben zich laten verleiden om een Langoustine te verorberen.  Ten minste als ze de beestjes te pakken kregen!

IMG_0824 Na deze uitgebreide middagstop was het weer hoog tijd om het uitnodigende bochtjes pikken weer op te nemen.  Af en toe probeerden we nog wel eens een stukje off-road… zelfs Brenda met haar F800ST, heeft zich heel goed doorheen deze stukjes geslagen. (Van Kristof krijgt ze een GS voor hare verjaardag… dit is dan bij deze genoteerd!)  Andere onverharde wegen waren ofwel afgezet ofwel waren ze niet echt te berijden (ook al wou mijn GSA dat wel eens proberen… maar moest na enkele tientallen meters al rechtsomkeer maken, daar de wegen te fel dichtgegroeid waren).  De gewone wegen boden ook al voldoende afwisseling om het ook naar de zin van mijn beestje, berijder en ook alle andere stalen rossen en dito berijders, te maken.

Een volgende stop werd gedaan in de Gorges de Spelunca.  In dit frisse water was het heerlijk pootje baden.  Natuurlijk konden onze jongsten en “Make” het weer niet laten om er een stoeipartiij (met water wel te verstaan) van te maken! 😀 IMG_0833

De laatste etappe naar het hotel werd in een vlot tempo afgedaan.  Eén keer sloeg de schrik mij wel even rond het hart.  Op het ogeblik dat ik een Peugeot 206 wou inhalen sloeg mijn motor af!  Niks, rien de knots… display blank.  Hoe kan dat, wat was dat nu!  En intussen moest ik nog wel de volgende bocht op een deftige manier pakken!  Wat bleek nu?  Mijn sleutel was uit zijn “aan” positie geschoten en dus geen contact meer.  Door deze terug in de juiste stand te zetten kon ik mijn motor opnieuw in gang brengen vooraleer de volgende bocht zich weer aanbood. (Dus toch weer een klein beetje avontuur vandaag!)

In Porto was het even zoeken naar het hotel Kalliste. Maar Monique had het plots opgemerkt enkele meters hogerop.  Wat zouden we toch doen zonder ons Moniqueske!  Het hotel van vandaag is toch wel van een heel andere klasse dan dat van gisteren… verwend zoals we zijn hé!  Maar we laten ook dit niet aan ons hart komen en spreken al dadelijk af om een plonsje te doen in de middelandse zee.  Na een kwartier wandelen konden we via een kiezelstrand (dat doet pijn aan uw blote voeten!) in het overheerlijke en frisse water van de Golf van Porto de oververhitting van de dag (soms temperaturen van 39,5 °C opgemeten) doen vergeten.

Na een douchke was het weerom tijd om de innerlijke mens wat te versterken!  In het restaurant “Tour Genoise” hebben we bijna unaniem een “Filet de Requin au confiture d’ognions” naar binnen gewerkt… ook een echte aanrader.

Rond 22:00 werden ons, door de bediening, serieuze signalen gegeven dat we het beter zouden af ronden, want de gelegenheid ging al sluiten… begrijpen wie begrijpen kan!

Omstreeks 22:30 lagen de meesten dan wel in hun beddeke (iedereen, behalve uwen blogger natuurlijk!), tevreden van deze prachtige dag. 

IMG_0843

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: