//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 5 – 25 mei: Porto – Ajaccio

Rond 8:00 waren de moto’s al opgetuigd en was iedereen klaar om aan het ontbijt aan te schuiven.  Naar gewoonte zochten we naar een ontbijtbuffet, maar het ging hier om een typisch Frans Déjeuner Complet!  M.a.w. een jus d’orange, een Croissant, een broodje, confituur en een tas koffie of thee.  We kregen uit de keuken al rare blikken toen we enkele broodjes (twee) bijvroegen.

ritNa de laatste ochtendplichtplegingen verricht te hebben, konden we onze beestjes doen ronken rond 09:00.  De uitgestippelde rit vandaag was slechts 161 km (in mapsource) van Porto tot in Ajaccio.  Onderweg waren er wel wat aftakkingen die dienden genomen te worden.

Zoals onze dagen hiervoor in het prachtige Corsica kronkelden de wegen ook vandaag weer dat het een lieve lust was!

De uitgestippelde aftakkingen losten (buiten de wegen en het omringende landschap, uiteraard) niet ten volle onze verwachtingen in.  De banen liepen dood op meestal vrij zanderige wegen waar onze meeste motors niet op voorzien waren.  Het enige wat we konden doen, was te poot naar deze bezienswaardigheden: strand, een oude toren en zulke dingen meer te gaan. Eigenlijk was het veel te warm om met die toch wel zware motorkledij een wandelingske te forceren naar die bezienswaarsigheden.
Dezelfde weg terugrijden is mss niet altijd even plezant, maar het landschap ziet er toch wel wat anders uit op de terugweg dan op de heenrit. Daar gaat het ons gedeeltelijk toch om.  Genieten van de bochtjes en het prachtige landschap.

Dat we het niet aan ons hartje laten komen wordt bewezen door de gekke toeren die we allemaal uithalen wanneer we eens een tussenstop maken.  Getuige hiervan zijn enkele fotokes hieronder:

IMG_0854            IMG_0857 
(foto’s zijn in scène gezet, geen schade werd berokkend aan ornamenten, dieren of enig ander levend wezen. Getoonde personages zijn louter fictief en stemmen niet overeen met de werkelijkheid. © 2009 mvc photoproductions) 

Hieronder een aantal indrukken van het prachtige landschap dat we hebben doorkruist:

IMG_1007   IMG_1015   IMG_0862

IMG_0868   IMG_1022   IMG_1027 

Ons logement voor vannacht én morgennacht is het Campo del Oro net buiten het stadje Ajaccio.  Men zou het aan de buitenzijde niet onmiddellijk aangeven maar de kamers zijn van een prachtige klasse.  Het is duidelijk dat men vernieuwingswerken aan het uitvoeren zijn (waarvan je als gast helemaal geen hinder van ondervindt).  Eens alle werken uitgevoerd zal dit opnieuw een viersterren hotel kunnen worden.

 

IMG_1028   IMG_0870   IMG_0871 

Nog voor het avondeten zijn we nog even het stadje ingetrokken (met vijven in een taxi!!! Ik zat vooraan, dus ik had alle luxe… :D).
Het stadje heeft heel wat bezienswaardigheden… omwille van het late uur (en de ongelooflijke dorst) hebben we ze zeker niet allemaal kunnen aandoen:

IMG_1032    IMG_0877    IMG_0878   IMG_0881

 

IMG_0884(Gelukkig voor de mannen en de portemonnee waren de winkeltjes al dicht!)

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: