//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 6 – 26 mei: rustdag

Op de allerlaatste zin van mijn vorige blog hebben de twee lieftallige dames uit de bende, vandaag dan wraak kunnen nemen.

In de voormiddag werd het stadje Ajaccio verkend (en dus nu waren de winkeltjes wel open).  Veel bezienswaardigheden waren ofwel gesloten ofwel waren er grote werkzaamheden, zodat van bezichtigen niet veel in huis kwam.  Dan hebben de mannen zich maar van hun charmantste kant laten zien en de dames ruimschoots de tijd gegeven om de winkeltjes aan te doen.

IMG_1036  IMG_0887   IMG_0888

Om 11:30 dienden we terug aan het hotel te zijn, want om 12:00 lag ons bootje klaar aan het strand voor het hotel om een namiddag te spelevaren. Dit was echt tof!  Nu hebben we de kustlijn ook eens op een andere manier kunnen verkennen.  Lekker van de zon genieten.  De 250 paardjes die de Mercury 4-takt motor aan boord heeft hebben we natuurlijk ook wel eens losgelaten.  Gewoon fantastich.  De Tempest 770 (7,7 m lengte) liet zich heel gedwee behandelen en kliefde feilloos door de golven.  En zoals het raspaarden past… werd er af en toe ook wel eens sprong gemaakt over de golven heen.

IMG_0890   IMG_0895   IMG_0894

Na een uurtje varen hebben we dan even voor de kust het anker uitgegooid en hebben we op de boot de innerlijke mens wat versterkt.  We hadden aangemeerd op een plaats waar er kon gesnorkeld worden.  Ook dit was weer een prachtige ervaring.  Vele soorten vissen in schoolformatie waren aanwezig in de prachtige heldere water van de Middelandse zee.

IMG_1052 P5260748   P5260757

De eindbedoeling van de dag was bij ondergaande zon de bloedeilandjes te bekijken.  Onderweg hebben we nog even in de haven van Ajaccio aangemeerd om een ijsje te eten.  Af en toe kwam er eens een donkere wolk voor de zon drijven… maar het klaarde snel weer open.

Daarna was het richting bloedeilandjes.  Via de kustlijn konden we de weg die we daags voordien hadden gereden bemerken. Ook het plaatsje waar we maandag ons middagmaal hadden genomen was heel goed te zien.

IMG_1046   P1050730   IMG_0900

Op het grootste en achterste eilandje staan enkele gebouwen, dus daar moet ergens een mogelijkheid zijn om aan te meren.  We hebben bijna dit hele eiland moeten rondvaren om een aanlegplaats te vinden.  Kristof heeft zich “opgeoffert” om bij de boot te blijven terwijl de rest van de kliek het eilandje te voet ging verkennen.  Het eiland lijkt niet meer bewoond… en de gastvrijheid van de vele aanwezig meeuwen was ook niet van een hoog niveau.  Op zeker moment werden we regelrecht vanuit de lucht aangevallen door deze gevleugelde bewoners.  (Hetzelfde heb ik destijds in Ierland ook meegemaakt, waarschijnlijk zijn we te dicht in de buurt van een meeuwen nest gekomen… wie zou zijn kroost niet met man en macht beschermen!)
Het gebouw met de huidige vuurtoren hebben we niet kunnen bezichtigen uit vrees dat we dan te laat zouden zijn om de zonsondergang (aan de andere kant van het eiland) te bewonderen.

IMG_1055   IMG_0917   P1050781

Maar de wolken hebben hier roet in het eten gegooid… een echte ondergaande zon hebben we niet kunnen meemaken op zee, dus ook niet de prachtige rode gloed waarmee de “Iles Sanguilaire” worden bedekt bij een heldere zonsondergang.

IMG_0931   IMG_0930   IMG_1064

Dan maar met een rasse vaart terug naar het hotel, via een feilloos richtingsgevoel van Kristof zijn we daar dan ook prima in geslaagd.  Daar stond de sympathieke verhuurder ons al op te wachten.

Weerom hebben we een onvergetelijke dag meegemaakt… het wordt moeilijker en moeilijker om in superlatieven te blijven spreken.

Na onze maaltijd in het hotel werden we door Monique nog op een glaasje Champagne getrakteerd in de bar.  Een pracht van een afsluiter op deze “rustdag”.

Reacties

Een gedachte over “Corsica 2009 – Dag 6 – 26 mei: rustdag

  1. Hey vrienden van het stalen ros! Het ziet er daar allemaal heel mooi en plezant uit. Al benieuwd naar jullie avonturen van dag 7!Houd dezelfde koers aan! Groetjes, Tom en Lies.

    Geplaatst door Annelies | 27 mei 2009, 22:47

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: