//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 7 – 27 mei: Ajaccio – Propriano

“De dreigende wolken van gisterenavond zijn opgelost als sneeuw voor de zon.  Een heldere mooie blauwe hemel kondigde het begin van een mooie dag aan.

trip Ajaccio - Propriano Zoals het reeds enkele dagen de gewoonte is, blazen we verzamelen om 08:00 aan het ontbijt.  Na de rekening vereffend te hebben en onze moto’s opgetuigd te hebben, zeggen we Ajaccio vaarwel voor een rit die ons deze keer doorheen een deel van het binnenland zal voeren.  De eerste km’s zijn door industriegebied rondom Ajaccio en zijn niet echt aangenaam.  Veel verkeer,  filles, traag rijden… dat is iets dat we kunnen missen als kiespijn wanneer we op motorvakantie zijn!
Daarna staan ons ettelijke km’s bochtenpleizer te wachten.

De route varieert van grote nationale wegen tot kleine regionale wegen.  Deze laatsten liggen er soms in een niet al te frisse vorm bij.  Ofwel is de bodem gewoon stukgereden (gevrozen), ofwel liggen de wegen er in perfecte staat bij.  Op vele plaatsen is men ook druk bezig het wegdek te herstellen of te verbreden. Dus soms toch wel even opletten geblazen. Vandaag heb ik mijn stalen ros zelfs een paar keer voelen schuiven op kiezel of zand.  Dit doet je eraan herinneren dat we slechts op twee wielen rijden en dat beiden voldoende grip moeten hebben om onze paardjes rijdende te houden.

Het landschap dat aan ons voorbijtrekt is dan ook afwisselend en prachtig.  De volgende keer ga ik toch een camera op mijn helm monteren met een HUD (Head Up Display) en voice control zodat ik al dat moois kan fotograferen.  Want overal stoppen waar er een mooi kiekje kan gemaakt worden is niet doenbaar.

Gelukkig hebben we Monique mee die, toch wel een paar fotokes kan schieten vanuit haar bevoorrechte plaats op de R1200RT van Kristof.

IMG_1072   IMG_1075   IMG_1088

Doordat we de kleine baantjes naar het binneland nemen krijgen we eindelijk het fameuze loslopend wild te zien: koeien, kegelaars en wilde varkens.

IMG_1093   IMG_1083   IMG_1097

Onze middagstop doen we midden in de bossen in het Campo Verdi.  Kristof en Luc doen zich tegoed aan een gegrilde entrecote met frietjes terwijl de rest van de bende het op een “salade composé” houden.

Na de middag doen we nog even eerste tussenstop aan het Foce Monument.  Dit moet een schuilplaats of uitkijkpost geweest zijn. 

IMG_1103   IMG_0934   IMG_1106

Een tweede tussenstop wordt nog gedaan op de “Aire de repos de Valinca” waar we een prachtig uitzicht hebben op de Golf van Valinco en aan de overzijde IMG_0947Propriano kunnen waarnemen, wat onze eindbestemming is voor vandaag.  Op deze aire, staat een ijskreemkraamke, waar we door Monique op een lekker ijsje worden getrakteerd.  Dat smaakte eens zo lekker.

Aangekomen in het hotel genieten we nog even van de zon en de zee op het strand voor Propriano vP1050821lak naast het jachthaventje.  Propriano zelf is niet echt een aantrekkelijk oord.  Huizen, hotels, wagens, wegen… het heeft er allemaal wel  zijn beste tijd gehad.  Ons hotel is nog in opbouw, in vergelijking met dit van Ajaccio en zeker met dit van Ile Rousse is “Le Neptune” wel redelijk primitief ingericht. (Zo is er bvb voor de dames geen haardroger in de badkamer, is het in de brochure beloofde WiFi te zoeken bij een bevriend hotel “Bellevue”, 500 m verder…)

Als afsluiter van de dag gaan we op zoek naar een restaurant.  Wie zoekt die vindt!  In het restaurant “Terra Cotta” genieten we van een overheerlijk degustatie menu.  Er moet daar op zijn minst een verdoken sterrenkok aan het werk zijn… want de verschillende gangen waren verfijnd en verassend in smaak en mooi voor het oog.  Met een lekker wit wijntje erbij was dit weer een topper en konden we de dag in grandeur afsluiten.

 

IMG_1114   IMG_1115   IMG_1116

IMG_1117   IMG_1118

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: