//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 8 – 28 mei: Propriano – Porto Vecchio

Vannacht is het bewezen dat er aan alles zowel een goede als slechte kant is. De goede kant van mijn slechthorendheid is dat ik een prachtige nachtrust heb gehad in tegenstelling tot mijn reisgenoten.  Tot tweemaal toe is er deze nacht, , in het hotel, het brandalarm afgegaan.  Ik heb daar gewoon doorgeslapen, terwijl iedereen verdwaasd is opgestaan en totaal ontredderd naar beneden zijn gegaan. Sommigen waren zo verdwaasd wakker geschoten door het horen van het brandalarm dat ze spontaan de telefoon opnamen en dachten dat ze opgebeld werden, nietwaar Monica?

Gelukkig was het maar vals alarm. Gelukkig mag ik dan ook aannemen dat, als het echt zou geweest zijn, mijn vrienden me toch op één of andere manier zouden wakker gekregen hebben!

Tijdens ons ontbijt is het alarm nog maar eens afgegaan… inderdaad een oorverdovend lawaai… men moet daar toch wel eens dringend iets gaan aan doen, want anders gaan er veel mensen als halve zombies rondlopen daar in het hotel “Le Neptune” in Propriano!

IMG_0957 Vandaag volgen we zowat de kustlijn om tegen de middag in Bonifacio aan te komen.  Daar wordt er eerst in één van de vele restaurantjes aan de haven, “l’Alture” een lekker middagmaal verorberd.  Mijn mede motards leggen zich toe op het verorberen van een pizza, terwijl ik het gezond probeer te houden 😀 bij een “Tartare de Poisson”… heel lekker.

Na het eten maken we een mini-cruise met de “Thalassa 3” omheen de kust van Bonifacio.  Dit is de beste manier om waar te nemen dat deze stad werkelijk gebouwd is op de rand van de steile rotsen. Gewoonweg indrukwekkend.  Ook de veleIMG_1017 grotten in deze rotskust zijn op die manier zichtbaar.  De zee is daar ook wel enorm woelig en worden we in duchtig van links naar rechts en op en neer geschud.  Maar dat belet ons niet om de nodige fotoshoots te doen van deze prachtige omgeving.

De skipper van de Thalassa 3 zorgt nog wel even voor suspense door in een grot in te varen, waar zijn vaartuig maar amper door de opening heen kan.  Moet je maar even voorstellen, dat je daar voor de ingang ligt te dobberen op die woelige zee en dan het juiste moment dient te kiezen om daar dat gaatje naar binnen te varen.  Deze skipper was niet aan zijn proefstuk IMG_1003 toe… dat was duidelijk!  Knap staaltje vakmanschap en durf.

Na deze cruise, terug de motor op, om eerst nog eens een drive-by te doen doorheen “la haute ville” van Bonifacio. Eigenlijk hebben we met zijn allen besloten dat we zaterdag de boot richting huiswaarts niet nemen. We verlengen ons verblijf in Corsica met een week.  We doen de toer opnieuw maar dan met de focus op het bezichtigen van de vele bezienswaardigheden.  Kristof, Brenda, Luc en Monique hebben de goedkeuring van het thuisfront al binnen… mag ik ook blijven?

Na nog wat bochten plezier en nog wat genoten te hebben van het wisselende landschap bereiken we Porto-Vecchio waar we het centrum niet in kunnen omwille van één of andere wielerkoers.  Dus dan maar even de omleiding volgen en rechtstreeks naar het “Domaine de Caranella” rijden.  Daar worden we elk ingedeeld in een bungalowke… het één al wat ruimer dan het andere.  Zo hebben Kristof en Brenda een aparte living met keuken en twee slaapkamers. Anderen hebben dan weer alleen een slaapkamer en een badkamer.  Ikzelf heb keuken slaapkamer kombinatie.  Het bijzonderste is dat we grote bedden hebben, die voor sommige de mogelijkheid geven om goed te bekomen van de verloren nachtrust in Propriano.

Na onze motors uitgeladen te hebben was het eerst richting zwembad, daar een paar trekjes gedaan en dan eens een kijkje gaan nemen naar het strand dat op een paar honderd meters van het domein ligt.  Daar nog even van de late namiddagzon geprofiteerd… zozeer dat ik zelfs in slaap gevallen ben en de vissen in de zee (en mijn mede motards) heb weggejaagd door mijn gesnurk 😀

Kristof en ik gaan nog even, na ons opgefrist te hebben, met de motor op verkenning, naar enerzijds het restaurant “Rancho plage” en anderzijds naar de zoutmijnen in de omtrek van Porto-Vechio.

Om 20:00 blazen we dan verzamelen om de 700m tot het “Rancho Plage” te voet af te leggen.
Weer kunnen we niet aan de verleiding weerstaan om ons gastronomisch te verwennen.  We zaten nog maar juist neer of de “Maître d’hotel” kwam al met een schotel IMG_1187 de vers gevangen vis van de dag presentere.  Een rode “Chapon”, Dorade, St Pierre, Rouget lagen te knipogen naar de dames.  Viermaal Chapon en éénmaal een papillot van Dorade luidde het verdict.  Uiteraard dit alles voorafgegaan met een lekkere aperitief, een voorgerecht (viermaal soep en voor bibi een “Pressé de Crab au avocat”)  De Chapon smaakte uitermate lekker… weer een aanrader meer!  Ook het dessert was van topklasse, een “Fondant de Chocolat chaud et poireP1060029 roti”  Om duimen en vingers van af te likken!

We hebben ondertussen ook de vraag gesteld aan één van de obers waar die mistereuze zoutmijn zich nu bevindt.  Wat blijkt, deze is al meer dan 10 jaar niet meer in gebruik. Tot zover dus de nauwkeurigheid van sommige reisgidsen!

Nog even een nachtwandeling onder een prachtige sterrenhemel naar Caranella en we konden deze weerom prachtige dag meer dan tevreden afsluiten.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: