//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 10 – 30 mei: Aleria – Bastia

Het ontwaken vandaag was met gemengde gevoelens, enerzijds verheugd dat weerom de zon van de partij is en we weer andere regionen van Corsica mogen ontdekken, anderzijds een beetje weemoedig door de wetenschap dat dit onze laatste dag op dit prachtige eiland is.

Zoals gisteren reeds aangehaald hebben we de originele route wat aangepast zodat na een bezoek aan het universiteitsstadje Corte zodat we in Bastia nog ruimschoots de tijd hadden om wat te shoppen en ons dan bijtijds naar de boot te begeven.

In no time waren we in Corte, waar ons een pittoresk bergstadje wachtte met een prachtig oud gedeelte, smalle straten, oude huizen, botte kasseien (maar geen Vlaamse, eerder zoals de Romeinse heirwegen).  Deels hebben we de Patrimonium wandeling doorheen Corte gedaan.

P1060086  P1060089  P1060091

IMG_1264  P1060110  IMG_1082

Na deze historische stad bezocht te hebben vatten we onze weg naar Bastia aan.  Het plan was om vanuit de Corte via de D39 nog wat binnenlandse kronkelwegeltjes te berijden en dan zo via een Route National naar Bastia te rijden.

Eigenlijk waren we nog niet goed en wel vertrokken of ons Brenda meiske zorgde ervoor dat heel Corte op zijn kop stond.  Door een verkeerd maneuvre met haar F800ST kantelt hij en geraakt Brenda’s rechterbeen gekneld tussen motor en een paar op elkaar gemetste rotsblokken.  Het was een zeer pijnlijke en peniebele situatie IMG_1273voor haar.  Gelukkig waren Luc en ik nog achter haar, zodat zo snel als we maar enigzins konden van onze motors te stappen om haar uit haar netelige positie te redden.

Zij had enorm veel pijn aan haar onderbeen.  Even de pijp omhoog en we konden onmiddellijk al vaststellen dat er een serieuze inwendige bloeding was.  Gelukkig kwam er een behulpzame dame met haar dochter langs, die dan de ambulance heeft opgebeld.

Deze waren in geen tijd ter plaatse.  Vier jonge mannen waren onmiddellijk in de weer om Brenda met de beste zorgen te omringen. 

P1060117   P1060121   P1060122

Monique vergezelde Brenda mee met de ambulance naar het hospitaal.  Kristof en ikzelf volgden haar met de motor. Luc hield de wacht bij haar motor. In het hospitaal (slechts 700 m verwijderd van de “crime scene”) werd nog maar eens een fotoke van haar been genomen.  Het is toch een echt fotomodel ons Brendatje hé!  Gelukkig was er geen breuk of scheur in het scheenbeen of kuitbeen te bespeuren.  Enkel een zware kneuzing luidde het doktersverdict.  Eigenlijk was dit wel goed nieuws.

Het was wel duidelijk dat zelf haar motor besturen niet meer aan de orde was.  In plaats van haar motor te laten repratrieren vanuit Corte was het raadzamer om deze mee naar Frankrijk te brengen.  Dus het plan was vlug gesmeed, terwijl Kristof en Monique nog bij Brenda bleven in het hospitaal totdat ze ontslagen werd, konden Luc en ik Brenda’s motor naar Bastia brengen.  Luc met de F800ST en ik met de GSA.  In de haven van Bastia aangekomen hebben we de ST een mooi plaatsje gegeven in de schaduw om hem dan straks daar te kunnen oppikken.  Daarna terug richting Corte met Luc achter op de GSA.

In Corte aangkomen zat Brenda met Kristof en Monique al op een terrasje van het goede weer te genieten.  Nadat Luc en ik eventjes een hapje genomen hadden, konden we vertrekken richting Bastia.  Brenda achterop bij Luc, Brenda’s tanktas achterop bij mij.

Ook op de boot werd haar pijnlijke situatie al snel opgemerkt en bijna onmiddellijk kreeg zij door een vriendelijke stewart een rolstoel aangeboden om haar op de boot te verplaatsen.

IMG_1280  IMG_1281

Morgen zullen we zien hoe één en ander in de plooien valt met Europ Assistance voor de repratriëring van de motor.  Afwachten geblazen.

Ik moet toegeven… ik durf van tijd tot tijd al eens voor suspens zorgen… maar tegen dit kan ik niet op!  Of was het omdat zij vond dat zij in mijn vorige blog niet voldoende aandacht had gekregen?  Je weet maar nooit hé met die meiskes… eens ze wat roem krijgen stijgt dat al ras naar hun hoofd … 😀

In ieder geval de sfeer is niet zoek… we bekijken het allemaal van de positieve kant. En eigenlijk hebben we er weeral een straf verhaal bij!

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: