//
you're reading...
Corsica2009

Corsica 2009 – Dag 11 – 31 mei: Marseille – Magnant

Tijdens onze overtocht Bastia – Marseille heeft de zee zich gedragen.  Eén enkele keer zijn we even wakker geweest, dat we voelden dat er wat deining op de zee was… voor de rest was het alsof de zee spiegelglad was.

Het was deze keer een uurtje vroeger opstaan dan naar gewoonte… ontbijt om 07:00 want om 08:00 was het ontschepen in Marseille.  Ook ons mankebeentje en rolstoel patientje Brenda had een goede nachtrust gehad.

P1060150 Kristof mocht werken voor twee.  Eerst zijn motor naar beneden en dan die van Brenda. Met Europ Assistance was afgesproken dat de depanneur de motor kwam ophalen aan de uitgang van de ferry-haven.  Dus moest de motor van Brenda naar daar gevoerd worden.  Kristof met Brenda haar motor en ik met de GSA naar den “Sortie”.  Dan met Kristof achterop terug naar zijn motor en Monique.  BIj het terugrijden waren de slagbomen gesloten en was er nergens teken van leven te zien in de wachthokjes aan de ingang.  Dan maar een sluikweg genomen om terug naar de boot te rijden.  We waren nog niet goed en wel de slagbomen voorbij, springen daar ineens twee donkere individuën uit die wachtkotjes, al roepend en tierend.  Hoe konden wij nu weten dat daar iemand inzat… nergens een groen licht of wat dan ook te zien, slagbomen naar beneden en de glazen van de wachtkotjes verdonderd.  Na één en ander uitgelegd te hebben, mochten we dan toch verder rijden.  Marc zou Marc niet zijn als we dat nog eens een tweede keer datzelfde scenario gedaan hebben bij een tweede reeks slagbomen… Uiteindelijk zijn we dan toch tot aan de plaats waar Monique ons “moederziel” alleen stond op te wachten.

Eens terug aan de “Sortie” was het wachten op de depanneur.  Deze ging iets na 08:00 aankomen.  Het werd 8:30, geen depanneur te zien, 09:00 nog niets te zien dat daar zou op trekken.  Dan maar even naar de depanneur zelf gebeld.  Hij was ter plaatse maar stond aan de boot zelf. (Van manke communicatie gesproken).  Dus hij zou alle momenten kunnen toekomen.  Aha daar is hij… een takelwagen van die garage kwam eraan… maar die reed ons parmantig voorbij!  Luc is er nog achter gelopen… maar het bleek dat die een andere ongelukkige met zijn wagen moest gaan takelen.  Dus nog maar even wachten.  Om 09:48 kwam dan eindelijk onze depanneur om de F800ST op te laden.

Kort nadien konden we dan vertrekken richting onze huiswaarts.  Het eerste gedeelte van de terugreis liep via hoofdzakelijk gewone wegen tot in Magnant, hotel “Val de Moret”. 646 km en een rijtijd (volgens Mapsource van 10 uur 23 minuten!).  Als we even rekenen dan is het goed mogelijk (met enkele tussenstops erbij) we vandaag nog niet eens ter bestemming zijn!!  Dit deed ons besluiten van in plaats van de uitgestippelde route via de Departementele wegen, toch maar wat meer autosnelweg in te lassen. Kwestie van op een iets vlotter tempo te kunnen vorderen.

IMG_1087 Een kleine 15 km voor Avignon kregen we al te maken met een fenomeen dat we de laatste onderhalve week niet meer tegen gekomen zijn.  Dit fenomeen, regen genaamd, deed ons bij de eerste druppels besluiten om onze regenpakken boven te halen.  Gelukkig was het maar voor een dik halfuur dat we deze regen te doorworstelen hadden.  De rest van de dag is het droog gebleven, zonnig met af en toe wat wolkjes maar alleszins een mooie lentedag.  De temperaturen waren wel heel wat verschillende met hetgeen we gewoon waren… de maxima schommelde zowat rond de 20°C.

In Montlemar hebben we onze eerste stop en tevens ons middagmaal genomen.  Toch maar even naar het hotel gebeld om te verwittigen dat we later zouden toekomen.  Geen probleem, we moesten wel zien dat we voor 20:00/20:30 zouden toekomen want anders zou het moeilijk zijn om nog een diner te nuttigen in het restaurant.

Dus de autosnelweg blijven volgen was de boodschap en het gas toch nog iets meer opendraaien. (Af en toe wel opletten voor die flitskasten… in Frankrijk staan die gelukkig wel heel goed aangegeven, zodat er bijtijds duchtig op de rem kan gestampt worden).  Als we het uur van bestemming op onze GPS zien slinken tot voor 20:00 besluiten we van de snelweg weg te blijven en opnieuwe de uitgestippelde route op te nemen.  Deze leid ons door prachtige landschappen van de Bourgogne en de Champagnestreek.  Mooie banen en mooie uitzichten.  We kruisen ook een aantal pittoreske dorpjes.  Al bij al toch nog een aangenaam tweede deel van de rit gehad.

P1060187   P1060199   P1060202

Om 20:07 zijn we toegekomen op onze eindbestemming voor vandaag.  We kregen onze kamers toegewezen en spoeden ons naar het restaurant.  Unaniem kozen voor een gerecht uit de kok des huizes zijn “Mes suggestions du Terroir”.  En uiteraard kon als aperitief een Champagne uit deze streek niet ontbreken.  Een perfect geslaagde afsluiter van deze prachtige reis konden we ons niet indenken.  Was het de combinatie van de Champagne met de lekkere wiite wijn?  Want Monique was niet meer te stoppen… tot driemaal toe is zij in een slappe lach geschoten…

Bedankt lieve vrienden, Brenda, Monique, Kristof en Luc, om samen met jullie op deze reis een prachtig en tof avontuur te mogen beleven hebben.
Voor herhaling vatbaar?

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: