//
you're reading...
BMWBikersDay2009

BMW Biker Days – Dag 2 – 2 Juli 2009

Een ongelooflijk zalige nachtrust hebben we gehad.  Iets voor zeven ben ik opgestaan.  Bij een eerste blik naar buiten was zelfs de overkant van het dal niet te zien, alles hing in een dichte mist verhuld.  Meestal is dit een teken van het begin een zonnige dag.  En effectief na een half uurtje kwamen de eerste zonnestralen al piepen.

Vandaag staat er de rit naar het Kauhnertal op het programma.  Een rit die ons langs één van de prachtigste valleien van Oostenrijk zou voeren.

Aan de ontbijttafel spreken we af met Danielle en Rob dat zij zich bij ons zouden aansluiten.  Het was hen niet gelukt om de routes over te zetten op hun TomTom, vandaar waren zij bijna noodgedwongen verplicht om aan te pikken bij iemand anders.

Na een stevig ontbijt konden we dan rond 09:00 aan onze rit beginnen.  UIt ervaring weten we dat Oostenrijk een pracht van een natuur heeft.  En als je dat op deIMG_1205 moto meemaakt dan is dat eens zo prachtig!  De combinatie van de prachtig onderhouden wegen, met de vele bochten (in allerlei formaten, brede overzichtelijke bochten, korte blinde bochten en haarspeld bochten dat het een lieve lust is).  Zonder enige twijfel hebben we ons hartje, ook in alle mogelijke vormen, eens duchtig kunnen ophalen.  Voor onze Yannick is het een openbaring, rijden in zulk prachtig landschap op zulke toffe baantjes, hij kan er gewoon niet genoeg van krijgen.

De pas naar het Kaunhertal is betalend maar biedt dan ook tal van bezienswaardigheden.  Overal stoppen is ondoenbaar… want we hebben nog een hele trip voor de boeg.  De pas leidt ons helemaal tot boven aan de Gepatschgletsjer tot op een hoogte van 2750 m.  Aldaar aangekomen genieten we van een lekkere (maar peperdure) goulashsuppe. 

Daarna was het dan tijd om onze weg verder te zetten.  Eerst de pas doorheen het Kauhnertal opnieuw.  Doordat we deze in de andere richting reden hadden we niet de indruk dat we daarstraks langs hier gekomen waren. In de route was ook een aftakking voorzien naar Samnaun, een IMG_1221 belastingsvrij plaatsje (dus tax-free shoppen!).  Daar niemand van ons een echte koopwoede had, hebben we dit gedeelte niet gereden, op de splitsing zijn we naar rechts gegaan richting Landeck.

Als we richting Sankt Anton am Arlberg aan het rijden zijn zien we in de verte de wolken zich samen groeperen.  Eens in Sankt Christoph aangekomen vallen de eerste regendruppels op onze helmen.  Net toen we afstapten om iets te gaan drinken begon het wat harder te regenen.  De grote parasols op het terras deden dus nu dienst als paraplu’s.  Zo hebben we van onze koffie of frisdrank kunnen genieten terwijl het grootste gedeelte van de stortregens aan ons voorbij trok.

Tegen dat we goed en wel onze regenoverals hadden aangetrokken, was het toch wel over met regenen zekers.  Zeker niet getreurd want op een nat wegdek, rij je toch wel met iets meer reserve.  Af en toe kregen we nu enkele regendruppels te verwerken maar uiteindelijk bleef het voor het grootste gedeelte toch nog droog zodat het pikken van de bochtjes weer met volle overtuiging kon afgewerkt worden.

Rond de vijven zijn we dan opnieuw aan het Hotel Edelweiss aanbelandt.  Zodat we zonder enige moeite, weerom na een frisse pint, tijdig konden aanschuiven aan het Italiaans buffet.  Weerom een maaltijd om de Oostenrijkse gastvrijheid eer aan te doen.  Uiteraard kon hier ook het dessert niet aan ontbreken! (De Tiramissu werd door onze Yannick gretig gegeerd.)

Voldaan van het eten, hebben we dan ook niet veel moeite gehad om de nachtrust te vinden (na het schrijven van deze blog uiteraard).

De weersvoorspelling voor morgen zijn identiek aan de deze van vandaag… hopelijk met nog wat minder “showers”.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: