//
you're reading...
BMWBikersDay2009

BMW Bikers Days – Dag 4 – 4 Juli 2009

Boenk…. Boenk… nee er werd niet aan de deur geklopt.  Maar wel in mijn houten bovenkamer!  Hoe kan dat nu? Heb ik gisteren dan toch te diep in het glas gekeken? En die stem… jongens het grofste schuurpapier is er niks tegen!

Mijn opluchting was groot als ik andere medeconfraters met een gelijkaardige pathologie zag rondslenteren tijdens het ontbijt.

Vandaag een halve dag een korte rit doen en dan een ganse namiddag op de Biker Meeting doorbrengen!  Het beloofd een toffe dag te worden.  En dat was het dan ook wel.  In de voormiddag hebben we veel zon en veel droge bochten geserveerd gekregen.  Over de namiddag zwijgen we het best (toch wat het weer betreft). Verschillende regenbuien (en onweer) met zonnestralen wisselde zich voortdurend af.

IMG_1240 Iets na negen zijn Yannick en ik vertrokken om het “Little but fine” ritje te nemen. Onderweg ergens in de vallei van de Lech stopten we aan een drankgelegenheid om iets te drinken.  Wanneer we onze motoren wilden parkeren werden we ook nu dwingend verzocht om onze beestjes een beetje verder te parkeren (dat begint hier al een slechte gewoonte te worden in Oostenrijk… de tweede dag op rij dat we aangemaand worden om ergens anders te parkeren!).  Brave zielen dat we zijn hebben we onze machines dan toch maar 30 meter verder op de parking geplaatst.  We hadden ze nog maar juist op hun zijpikkel gesteld of we hoorden al een ander beest achter onze ruggen grollen.  Het was een Ferrari die kwam aangereden en die zich op de plaats zette waar wij eerst onze motors hadden geparkeerd.  De één na de andere Ferrari stroomde toe en parkeerde zich ook op de speciaal voor hen voorziene plaats.  Het waren allemaal leden van dezelfde (Duitse) Ferrari club die de “Alpen Corso” aan het doen waren.  We hebben ze niet allemaal geteld maar het waren er meer dan 16 in totaal… een aardig kapitaaltje stond hier op enkele 10 tal vierkante meters bij-elkaar.  Maar die Ferrari’s zakten gewoon in het niet in vergelijking met onze stoere GS moto’s uiteraard! (Allez laat ons nu toch even dromen hé…)

Rond den twaalven waren we terug aan hotel Edelweiss.  Vandaar ging het in één lijn naar de Biker Meeting.

Weerom werden we omgeleid om een andere parking, dan de eigenlijke evenement parking, te kiezen.  We konden onze paardjes achter laten op de parking van een plaatselijk zwembad complex.  Langsheen de kampeerterreinen voor de biker meeting konden we dan het terrein bereiken.

Eerste plicht was de innerlijke mens wat versterken want het was ondertussen ca 13:00 en de maag begon al duchtig te reklameren.  We hadden ons nog niet goed en wel een droog plekje uitgezocht of daar werden voor de zoveelste keer (deze week) de hemelsluizen opengezet.  Op heel deze namiddag zijn we toch wel een drie tal keer getrakteerd geweest op dit vocht vanuit de hemel.

We hebben wat demonstraties gezien van de Crossers met een G450X op een speciaal hiervoor aangelegd parcours.  Yannick zijn handen jeukten om zich hiervoor te laten inschrijven… maar hij besloot toch nog maar even te wachten.  Echter, waarvoor hij zich wel liet inshrijven was dan het Enduro parcour.  Voor een luttele 5 EURO kon hij om 15:20 zijn dwang naar avontuur werkelijkheid zien worden.  En ja hoor: onze Yannick is een geboren endurist want hij heeft het er zonder enige valpartij vanaf gebracht… dus heel wat beter dan zijn vader, die zijn beestje al wel eens durft plat te leggen (nee, nee, niet hier in GaPa natuurlijk).

IMG_1271  IMG_1282  IMG_1284  IMG_1285

Na de enduro stunts van onze Yannick hebben we dan nog even een glimp kunnen opvangen van de stunts van Chris Pfeiffer.  Zowel op zijn geliefde F800 (volledig getuned speciaal voor hem) als op een spiksplinternieuwe S1000RR.  Gewoonweg subliem en eigenlijk niet te geloven wat die allemaal kan met een motor.  Er wordt wel aangeraden om dat zelf niet te doen!  Heeft hij schrik dat we hem zijn wereldkampioentitel gaan afpakken? 😀

Naar dagelijkse gewoonte hier hebben we tijdens het rondwandelen nog maar een paar keren moeten gaan schuilen.  De felste was dan wel rond 16:45 waar letterlijk het water met bakken uit de lucht viel… heel het evenementen plein spoelde bijna weg!!  Als dit onweer wat verminderde zijn we dan maar terug naar onze motoren gegaan… dus ja, nat waren we dan weer hé!  Op het moment dat we bij onze motoren ons regenpak aan het aandoen waren stopte het met regenen (typisch uiteraard).  De terugrit naar het hotel verliep dan ook praktisch volledig droog.

En daarmee zit ons avontuur voor de BMW Biker Days er dan zo goed als op.  Ondanks het wisselvallige weer en het hemels vocht waarin we gedoopt werden (ik bedoel hier de regen en niet het bier van vrijdagavond, ter verduidelijking voor diegene die dit dubbelzinnig zouden opvatten), hebben we toch drie prachtige dagen hier in Lermoos en omstreken meegemaakt.  Oostenrijk is en blijft een prachtig land… zowel qua natuur als qua wegen.  Binnen een week zijn we hier dan weer terug, ditmaal in het Oetztal maar dan met het gezin (we laten de motoren thuis… al kriebelt het wel om de vele andere routes en passen dan ook weer aan te doen… maar dit zou niet fair zijn tov onze andere vakantiegenoten).

Morgen zondag nog even een ritje naar de thuishaven.  Plan is om onmiddellijk na het ontbijt te vertrekken, zodat we als het weer een beetje meezit, ‘s avonds voor den donkere thuis zijn.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: