//
you're reading...
Oetztal2009

Oetztal 2009 – 16 juli 2009

Waarvoor iedereen vreesde, dat ‘s ochtends mijn knie nog meer stijf zou zijn, was dit niet het geval.  Juist het omgekeerde er zat meer (pijnloze) beweging in dan de avond ervoor.  Bij bepaalde bewegingen voelde ze nog wel wat pijnlijk aan… maar zeker niet meer zoals de dag voordien.  Dus dat was al een meevaller.  Hoogstwaarschijnlijk heb ik de dagen voordien één of ander ligament overbelast.

Ook deze ochtend was de zon weer van de partij en op de weersvoorspellingen op het dagelijkse informatieblad, zou het voor de rest van de dag ook zo blijven, met tegen de avond aan kans op het vormen van donkere wolken en mogelijks hier en daar een regenbui.  Juister hadden ze het niet kunnen voorspellen.

Vandaag hebben we dan de 8 personen gondel ‘Gaisbergbahn’ naar de ’Hohe-Mut’ genomen.  Het was even zoeken naar het vertrekpunt van deze spiksplinter nieuwe kabelbaan.  (Echt goed staan ze toch niet aangeduid) Het was in het dorp Obergurgl zelf dat deze vertrekt.  Boven op de ‘Hohe-Mut’ heb je een prachtig panoramisch zicht op de omringende bergentoppen van meer dan 3000 meter.  Vandaar uit kan je ook een heleboel wandelingen starten.  Met de pijnlijke ervaring van de dag ervoor houden we de wandelingen beperkt tot het verkennen van de nabije omgeving en bij de terugkeer hebben we vanuit het middelstation de afdaling naar Obergurgl gedaan (een 1000 m lange goed begaanbare weg). En inderdaad ook mijn vader heeft dit allemaal meegedaan, het is net alsof hij hier zijn tweede jeugd heeft teruggevonden. 

IMG_1421 IMG_1422 IMG_1425

IMG_1427 IMG_1428 IMG_1429 P7160048 IMG_1431 IMG_1432

P7160052 P7160056 P7160062

Maar vooraleer de terugweg aan te vangen hebben we boven op het zonneterras van het restaurant nog een overheerlijke versnapering genoten.  Ikzelf had een toen nog onbekend gebak gekozen: ‘Giachkiachl mit Preiselbeeren’.  Heel lekker.  Ik ga niet verklappen wat het is… als je het wil weten moet je maar zelf eens naar hier komen en dit bestellen!

Terug in het hotel aangekomen, een opfrisbeurt, nog wat shoppen en een aperitief was het tijd om aan te schuiven voor het Galadiner dat het hotel ons zou voorschotelen.  We laten jullie even meegenieten van deze weereens fijne keuken:

Vegetarische Pfifferlingsterrine
im Sauerrahmmantel
mit geröstetem Schwarzbrot und Zwiebelkonfit

Süsskartoffel-Chilisüppchen
met Scampi-Frühlingsrolle

Erfrischendes Red Bull Sorbet
mit Black Vodka

Filetsteak vom Tiroler Jungstier
mit Kräuterkurste auf bunten Trüffelbohnen
dazu Herzogin – Kartoffeln

Käse vom Brett

Schokoladenmoussesschnitte
neben Mango-Chili-Chutney
und Orangensorbet

Hausgemachte Pralinen

Je kan geloven dat het puur genieten was.  Daarbij nog een overheerlijk wijntje, Legends 2006 van Weingut Erich Scheiblhofer, ronde het geheel heel feestelijk af.

P7160065 P7160066 
P7160068 P7160069

Naar gewoonte werd dan onze dag weer afgesloten met een drankje op het terras van het hotel.  Het was daar dat ik mijn oogleden niet meer onder controle kon houden.  Zelfs terwijl ik aan het praten was vielen ze gewoon dicht.  Vermoeidheid samen met de lekkere wijn en de Absolut-Orange zullen wel de oorzaak geweest zijn zekers. Ik ben dan ook, eens op de kamer, als een blok in slaap gevallen en niet meer wakker geworden voor het krieken van alweer onze laatste dag in dit prachtig landschap.  Hoe die verloopt lees je dan weer in de volgende blog.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: