//
you're reading...
Kroatië 2010

Kroatië 2010 – 24 mei

Mali Losinj – Osor – Cres – Merag – Valbiska – Krk – Punat – Baska – Omisalj – Crikvenica – Senj: 233 km

Na een zalige en deugddoende nachtrust waren we opnieuw één en al energie om er vandaag weer eens een serieuze lap op te geven. Een stralend blauwe hemel en dito zee lachten ons reeds toe.

Terwijl ik de blogs van de vorige dagen aan het schrijven was, was Kristof al een zwemmeke gaan doen in die zee.  Nog wel iets naar de frisse kant, maar ook wel even oppassen voor de koraal!

Vooraf hadden we al bekeken wanneer we onze overzet van Merag naar Valbiska moesten hebben.  We besloten de overzet van 12:30 te nemen, die van 10:00 konden we onmogelijk nog halen en die van 15:00 was “way too late”!

Eens de motoren klaargestoomd en onze assistentiewagen volgestouwd konden we weer rijkelijk beginnen genieten van het mooie landschap en de kronkelende wegen.

Onze eerste stop was Osor.  Een smal kanaal en daarover een draaibrug verbindt in Osor het eiland Losinj met het eiland Cres.  Osor is een heel pittoresk dorpje, gesticht door de Romeinen die ook het kanaal graafden.  Eens was Osor een belangrijke haven- en handelsstad.  Over het hele dorp vindt men talrijke  bronzen beeldhouwwerken van de kunstenaar Ivan Meštrović.

IMG_2229 IMG_2242 IMG_2237
IMG_2233 IMG_2250 IMG_2231

Na een tijdje hier rondgewandeld te hebben, was het hoog tijd geworden om de neuzen van onze motoren richting Merag te zetten. Weerom ging het spannend zijn om de veerboot die ons naar het eiland Krk moest brengen te halen.

Om 12:15 stipt kwamen we aan in Merag.  Er stond weer een hele rij wagens aan te schuiven voor de ferry.  Gaan we er wel allemaal opkunnen ?  Om zeker te spelen is Kristof reeds de tickets gaan halen.  Deze keer hebben wel niet dat fameuze claxonconcert van gisteren willen krijgen, en hebben we braafjes (was wel even moeilijk natuurlijk) mee aangeschoven in de file.  De motors zoals gewoonlijk konden geparkeerd worden langs de zijkanten van de ferry, tot mijn grote angst zag ik den D3 verdwijnen in het onderdek!  Oei, als dat maar goed afloopt, want veel plaats tussen de schuine afrit en het dak van de D3 was er niet!

IMG_2255 IMG_2257 IMG_2258

Eens van de boot, reden we richting Punat. Een lekker middagmaal deed weerom deugd.  Na het eten nog gauw even kijken of hier de internet verbinding beter was als deze morgen in Mali Losinj.  En ja hoor, terwijl op het terrasje in Punat nog van een tasje koffie aan het genieten waren kon ik de blogs van gisteren en eergisteren opladen. Zo kunnen jullie niet zeggen dat we niet aan het thuisblijvers denken hé 😀

We zouden langer willen blijven genieten van de rust maar willen we op tijd in het hotel zijn in Senj deze avond, dan moeten we toch stilaan onze motoren in gang duwen… allez met één druk op het startknopke gaat het ook natuurlijk.

De volgende halte is Baska.  Een prachtig uitzicht op de zee en de eilanden.  We verblijven daar maar even.

IMG_2263 IMG_2264 IMG_2265

Van Baska gaan we naar Omisalj, we maken de aanvankelijk geplande afslag naar Vbrnik niet.  In plaats daarvan kunnen we iets langer in Omisalj rondwandelen.

Ook weer een mooi dorpje met authentieke huizen.  Omisalj is als het ware op een balkon gelegen op 80 m boven de zee.  Na door het dorpje rondgewandeld te hebben, genieten we nog even van een heel lekkere ijs.  Diverse soorten (grote) bekers ijs waren er te verkrijgen.  Zelfs een “Nussnacker”, mijn geliefde ijsbeker die ik in jaren niet meer gegeten heb… hmm heeft die even gesmaakt zeg.  De andere van ons gezelschap deden zich ook tegoed aan een Kiwi beker, een banana split en een Frappa!

IMG_2279 IMG_2283 IMG_2289

We hadden hier weerom langer willen blijven genieten maar we moeten een beetje voortmaken om toch op een redelijk uur in Senj te geraken.

Dat was geen probleem, de weg naar Senj nodigde uit om eens goed aan het gas te draaien.  Echter op een gegeven moment, toen we net achter een aantal traag (naar ons normen) rijdende wagens reden, dat er politie achter mij reed.  Gauw Kristof even verwittigd dat we even moesten oppassen.  Man, was dat even moeilijk om stipt de opgelegde snelheden van 60 en 50 km/u te houden.  Die mannen bleven ons volgen… dus daar moesten we iets op vinden.  En vindingrijk dat we zijn, het eerstvolgende tankstation gaan we gebruiken om die policija-mannen uit ons zog te halen.

Eens in Senj aangekomen was het wel even zoeken naar ons hotel.  Het waypoint gaf aan dat het pal in het centrum van Senj diende te zijn.  Als we met de motors erin doken, werden de steegjes smaller en smaller, sommigen juist de breedte van mijn motor… dat kon onmogelijk de bedoeling zijn!  Amusant was het wel.  Dus dan maar terug naar de kade gemanouvreerd door die smalle straatjes (we hadden wel beziens).  Ja, daar was het hotel langs de kade.  Dit hotelletje is wel van de mindere klasse, maar we hebben een bed om onze nacht door te brengen… EN we hebben de luxe dat we motors en den D3 kunnen parkeren vlak voor het raam van de kamers… op die manier moeten we niet sleuren met de bagage maar konden we ze recht binnenzetten door het raam.  Ook een groot voordeel natuurlijk.

Na een opfrisbeurt gaan we op wandel langsheen de kade om een restaurantje te zoeken.  Tijdens het binnenrijden van Senj had Kristof een Pesci Grill op gemerkt.  Daar hebben we ons dan vlak aan het water kunnen zetten en een overheerlijk visschotel besteld.  Weerom een prachtige dag gehad.  (En is het je niet opgevallen? Geen spatje regen gehad vandaag… gewoon fantastisch weer gehad!)

IMG_2291 IMG_2308 IMG_2304

Reacties

2 gedachtes over “Kroatië 2010 – 24 mei

  1. HELABAAmai zeg, wat is het daar mooi. Hoe volgt Ria jullie eigenlijk?Of spreken jullie ergens af?Blijkbaar komen jullie niets tekort. We hebben hier een prachtig weekend gehad, een beetje te veel van het goede want morgen zakt de thermometer al terug nr 13 graden!!Ondertussen zijn onze 2 huisgenoten toegekomen: Marguerite en Bella!!Ben al beetje gaan fietsen, kwestie van niet te moeten onderdoen ;Wees voorzichtig he , kijk uit naar verslag van morgentoedeloe , kusjes make

    Geplaatst door monique | 25 mei 2010, 23:31
  2. Hoi Monique,Het is hier inderdaad prachtig, we vallen van de ene verbazing in de andere, achter elke draai schuilt er iets moois.Ria is ook uitgerust met GPS en Walkie Talkie. We proberen vooraf af te spreken op welke plaatsen we stoppen en op die manier komen we elkaar dan wel terug tegen. Dus dat valt goed mee.Ja dat fietsen, dat zal bij mij nogal een afknakker worden! In geen maanden meer op een fiets gezeten! We zien wel.Zoals altijd zijn we voorzichtig hé! :)groetjes en kusjes van ons allemaal (ook aan Robert, Marguerite en Bella) :DDe bende

    Geplaatst door Marc | 26 mei 2010, 20:06

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: