//
you're reading...
Kroatië 2010

Kroatië 2010 – 26 mei

Rustdag: bezoek Split – rondrit op eiland Brac

IMG_2427 IMG_2436 IMG_2429
IMG_2432 IMG_2431 IMG_2435

Hierboven even een indruk van onze prachtige verblijfplaats Villa Aspalathos in Kastel Stari.  Je moet het gewoon zelf komen bewonderen om te ervaren hoe goed het hier wel is.

Vandaag was het een rustdag, het is te zeggen, we laten de motors een dagje rusten.  De aanvankelijke bedoeling was een bezoekje te brengen aan Split en daarna een rondrit met de wagen te doen op het eiland Brac.  We hebben zo genoten van het ontbijt, het keuvelen en plannen maken dat het al dik 10:00 was vooraleer we konden vertrekken.  We zouden trachten de ferry van 11:00 te halen om ons naar het eiland Brac te brengen.  Al gauw moesten we dat plan laten varen want de weg die “Truus” (de bijnaam van de GPS) ons stuurde was wel niet echt de snelste.  Dus de volgende ferry van 12:30 moest dan maar genomen worden.  Zo hadden we nog wat tijd om een glimp in de nabijheid van de ferryhaven te verkennen.

IMG_2372 IMG_2380   IMG_2377

Eens op het eiland Brac, leidde de uitgestippelde route ons in een boog naar de andere zijde van het eiland, naar de badplaats Bol.  Daar hebben we dan ook wat rondgekuierd en ons middagmaal genomen. En uiteraard de dames een beetje de winkeltjes afgeschuimd.

IMG_2393 IMG_2396 IMG_2399

Na het eten hoog tijd om het tweede gedeelte van de route af te werken, wilden we de ferry van 18:00 nemen om zo op tijd terug in Villa Aspalathos te zijn.  We hadden van de dame die ons ontbijt verzorgde en onze kamers piekfijn in orde bracht een adres gekregen van een goed restaurant in Trogir, waar ze zeker “lobster” serveerden.  Dus dat mogen we zeker niet missen.

De weg die was uitgestippeld was er één speciaal om ook onze Land Rover Discovery (den D3 weet je wel) eens een pleziertje te gunnen, zodat deze zich ook kon uitleven op het onverhard. Een verdoken manier om te zeggen dat zijn bestuurder uiteraard met volle teugen wou genieten van den D3 off-road te rijden 😉 .  Dat ik genoten heb dat staat als een paal boven water, niet alleen van het feit dat den D3 zicht moeiteloos liet besturen over deze weggetjes maar zeker ook van de prachtige uitzichten die we kregen doordat de slingerende weg ons tot boven op de berg bracht.  Met tijdens de trip een alsmaar mooier uitzicht op het eiland en de omringende eilanden van Brac (Hvar en Solta).

IMG_2413 IMG_2415 IMG_2417

Onmogelijk om hier alle foto’s te tonen! En zelfs dan zouden 1000 beelden nog niet alles zeggen over de pracht van die uitzichten! Onbeschrijflijk mooi.
De weg naar beneden verliep over een minder spectaculaire weg, maar zorgde er wel voor dat we juist op tijd onze ferry konden halen.  We kwamen om 17:53 toe aan de ferry.  Kristof op een spurt de ticketten gaan halen, zodat we juist als laatste op de ferry konden plaats nemen. Plan geslaagd.

En om de dag in alle pracht af te sluiten konden we richting Trogir rijden om in het restaurant ALKA van een overheerlijke vismaaltijd te genieten en… deze keer met lobster, die weer geen echte lobster was maar een langoustine.  Maar smaken deed het allemaal wel heel lekker. 

IMG_2425 IMG_2424 IMG_2426

 

Naast onze tafel zaten ook Belgen, een heel sympathiek koppel uit Kapellen (bij Antwerpen).  Zij hebben hier al verschillende jaren een appartement gekocht (in Seget Vranjica, een havenstadje tussen Trogir en Marina Bay).  In het voor en na-seizoen verblijven zij hier en maken met hun boot verschillende tochten naar één van de vele Kroatische eilanden in de Adriatische zee.  Super gewoon.  Je kan je al voorstellen dat er heuze verhalen verteld werden over de ervaringen met de boot en dito, want zoals je wellicht weet zijn Kristof en Brenda ook vervente boot liefhebbers.  Rondom ons begonnen de obers de tafels al op te ruimen, zodat we niet anders konden dan deze geslaagde dag af te ronden door terug naar Kastel Stari te stevenen, hier en daar op zijn Kroatisch 😉

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: