//
you're reading...
Himalaya2011

15 Augustus – Bezoek Delhi en reis Delhi Manali

Vandaag hadden we enige vrije tijd om nog enkele bezienswaardigheden in Delhi te bezoeken.

Met een achttal personen zijn we de stad ingetrokken per taxi.  Deze heeft ons van 10:00 tot 15:00 naar deze verschillende bezienswaardigheden gebracht voor een ongelooflijke prijs van 1200 Rupies per taxi. (64 Rupies = 1 Eur)!!  Zeker de moeite waard om op een snelle manier toch enkele belangrijke bezienswaardigheden aan te doen.

Hieronder enkele indrukken:

  • Safdarjangs Tomb
  • The remains of Lalkot
  • Indian Gate
  • Hindoe Tempel

IMG_3610 IMG_3659 IMG_3687 IMG_3697

Rond 15:45 kwam ons vervoer om onze reis naar Manali te kunnen aanvatten.  Normaal was het voorzien om met een nachtbus naar Manali te rijden (ongeveer 18 uur rijden tijdens de nacht).  Hans had echter daags voordien bericht gekregen van zijn agent in Manali dat op de reisweg een brug gedeeltelijk was ingestort door de hevige regenval van de voorbije dagen.  Er moest dus een omweg gemaakt worden.  Deze omweg liep over een bergpas die niet te berijden was met een sleep-coach!  Dus moest er ander vervoer geregeld worden.  Hiervoor werden een soort van privé taxis ingezet (Toyota Innova). Normaal plaas voor 6 passagiers, maar omdat de bagage ook mee moest, konden er max 4 plaatsen benut worden.  Onze groep was in totaal met 17 man, dus 2 wagens met 4 man en 3 wagens met 3 man.  Oei das toch maar 15 man zul je zeggen!  Marc S. en Josse hadden beslist om deze reis niet per auto te doen maar wel van Delhi naar Manali te vliegen.  Zij zagen op tegen de lange reis in een wagen.

Stipt 16:00 werd er vertrokken richting Manali.  De auto’s waren redelijk comfortabel dus de rit zou wel meevallen.

Althans dat dachten we.  Toen we een 100 tal km gereden hadden begon het fel te regenen.  Onze wagen had al snel problemen met zijn lichten… de kruislichten waren slecht afgesteld zodat de baan niet goed verlicht werd en van zijn groot licht werkte er maar 1 kant!  Typisch India natuurlijk, wij zouden zorgen dat de wagens (als wij de eigenaar van de firma waren) pikfijn in orde zijn om een tocht aan te vatten van om en bij de 600 km.  Niets van aan hier natuurlijk.

Het rijden, tja daar heb ik al iets over verteld in mijn vorige blogs… echt zoals gekken rijden ze hier, soms heel onverantwoord.  Maar ja dit is “Incredible India”!

De regen viel met bakken uit de hemel… met een gevolg dat op onze route ook “land slides”, grondverschuivingen, plaatsvonden.  De eerste blokkerende grondverschuiving kwamen we na 200 km tegen.  Twee bomen die van de bergflank naar beneden waren gedonderd.  Daar stonden we dan.  Het was donker, het regende fel en uiteraard geen materiaal ter beschikking om die bomen op te ruimen.  Dus zat er maar 1 optie op en dat was overnachten in de wagen en dan hopen dat in de ochtend hulp kon gehaald worden om die boom op te ruimen.

Het was ondertussen reeds dik middernacht door.  In een auto slapen, tja is niet te vergelijken met je bed hé.  Dus toch wel enkele uurtjes kunnen pitten.  Rond 06:00 werden we wakker gemaakt met de boodschap dat de doorgang was vrij gemaakt en dat we dus verder konden reizen.  Enkele stoere mannen van ons clubke samen met wat Indiërs hebben hun schouders tegen de boomstammen gezet en deze langs de kant getrokken. Hoera, met wat geluk zijn we deze namiddag (ondertussen al 16 aug)  rond 14:00 in Manali!

Ja dag Jan!  10 km verderop was er weer een land slide.  Daar hebben we weer eens meer dan 2 uur in de wachtrij gestaan vooraleer er enige doorgang kon gemaakt worden.  Dit spelletje heeft zich zo een keer of vier herhaald.

IMG_3764IMG_3737

Op de omleiding van Mandi naar Manali stonden we plots ook weer in de file.  Deze keer niet door een land slide maar door de eigenwijsheid van een paar Indiërs die niet willen wijken en toegeven om mekaar door te laten.  Typisch de Indische rijstijl… komt er een tegenligger aan op een weg die maar 1 wagen breed is rijd je tot tegen mekaars neus en iedereen erachter onmiddellijk aansluiten zo dicht mogelijk.  Met het gevolg een opstopping van jewelste! Nochtans waren er op de bergpas uitsparingen voorzien om mekaar op een hoffelijke manier door te laten… nee hoor waarom zouden ze dat gebruiken.  Hoffelijkheid (althans in het verkeer) staat hier niet in het woordenboek.  Gevolg was voor ons dat we hier nog eens meer dan 2 uur hebben staan aanschuiven (ondertussen was het ook al terug nacht)!  Ook dit tafereel heeft zich nog een paar keer voorgedaan op die bergpas al was het deze keer iets minder erg.

Over de mentaliteit van onze chauffeur ga ik hier op deze blog niet uitwijden, maar als het mij te doen stond dan werd die levenslang geschorst om ooit nog een gemotoriseerd voertuig te besturen.  Een echte kamikaze piloot!  Maar het moet gezegd wonder boven wonder zijn we heelhuids maar wel enorm vermoeid in Manali aangekomen 00:30 17 augustus.  Dus in totaal zijn we meer dan 32 uur onderweg geweest!!

Vlug nog even iets tussen onze tanden geslagen en dan de bedstee in. Je kan je wel voorstellen dat het minder dan 1 minuut geduurd heeft of ik lag te ronken…

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: