//
you're reading...
Himalaya2011

18 Augustus Manali – Keylong

Vandaag staan we extra vroeg op om snel te ontbijten om dan de trip over de Rohtang La aan te vatten richting Keylong.

Zo gezegd zo gedaan, iedereen in opperbeste stemming want eigenlijk gaat vandaag ons rij avontuur pas echt beginnen!

Hans had ons gewaarschuwd dat er bepaalde stukken konden zijn die behoorlijk link waren (om het met zijn eigen woiorden te zeggen).  Hij doelde hiermee over putten, keien, waterpartijen en modder over de rijweg.  Dit alles kregen we wel echt te voelen onder onze wielen van de Enfield.  Maar zonder problemen is deze motorfiets door dit alles heen te loodsen.

Even een eerste Chai stop in Hill View Café en dan verder de Rohtang op.

IMG_3843

We vorderden vrij vlot door de verschillende “linke” hindernissen.  Het feit dat een motorfiets eigenlijk door auto’s, bussen en vrachtwagens niet worden geteld als “deelnemers in het verkeer” was het goed links houden of anders kon je wel eens voor serieuze verrassingen komen te staan.

Op ongeveer 15 km van de top van de Rohtang La werden we een halt toegeroepen, reeds een hele file vrachtwagens en auto’s stonden stil langs de kant.  Verderop was er een wegblokkade.  Men was deze aan het opruimen en dus kon de pas in één van de volgende momenten opnieuw opengesteld worden.

Dan maar van de nood een deugd gemaakt en daar ter plaatse ons middagmaal verorberd.

IMG_3846 IMG_3858

IMG_3863

Ondertussen was het reeds half twee geworden.  Hans is even polshoogte gaan nemen bij de politiediensten die de doorgang van de pas daar regelden en blijkbaar zou het wegslepen van twee vrachtwagens die in de versperring waren vastgereden nog wel 1,5 uur duren (in Indiase normen, dit betekent eigenlijk min 3 uur in onze Europese tijdstelling).

Dit betekende dat vandaag over de pas rijden en dan verder door naar Keylong rijden een late bedoening zou geweest zijn met veel kans om in het donker te rijden.  Uit ervaring weten we al dat dat geen sinecure is. Bijgevolg maakte Hans het wijze besluit om rechtsomkeer te maken terug naar Manali.  Morgen zullen we dan opnieuw trachten te Rohtang La te overwinnen!

Spijtig natuurlijk dat we niet verder door kunnen, maar voor mij kon de pret wel niet op want we konden opnieuw wat gaan spelen met de hindernissen op de terugweg.

Motoren nog even bijgetankt zodat ze reeds klaar staan om morgenochtend opnieuw de Rohtang pas op te gaan en deze keer door te rijden tot in Keylong.

Hoe de indeling in het programma er verder zal uitzien zal een beetje afhangen hoe iedereen zich voelt na deze eerste trip over grote hoogtes.  De top van de Rohtang La ligt op 4100 m.  Keylong zelf op iets van een 3300 m.  Normaal hadden we daar morgen een rustdag om een beetje te wennen aan de groite hoogte.

Nog even de dag afgesloten met een lekker etentje in ‘The Lazy Dog’.

En hopelijk hebben we morgen meer geluk.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: