//
you're reading...
Himalaya2011

19 Augustus Manali – Keylong – Take 2

Zoals je gisteren kunnen lezen hebt was onze eerste poging mislukt en zijn we terug moeten keren.  Dus vandaag de tweede maal proberen die beruchte Rohtang-La te overwinnen.

Ook deze keer is het niet zonder slag of stoot gegaan. De blokkade was er nog steeds.  Het was zelfs zo dat gisteren op een bepaald moment de werken stil gelegd waren omdat er een konflikt was gerezen tussen de aannemers en het leger.  Gelukkig was dit dan weer bijgelegd en waren de werken terug hervat.

Door de zware regen van de voorbije dagen was dan ook de Rohtang-La voor het grootste gedeelte omgedoopt tot een ware modderpoel.  Sommige stukken waar goed bereidbaar maar de meeste stukken was het ploeteren door het slijk.

IMG_3864 IMG_3870
IMG_3874 IMG_3886
IMG_3891  

Ik heb vandaag dikwijls aan onze Yannick gedacht… hier had hij bij moeten zijn… vele stukjes (om niet te zeggen bijna allemaal) offroad rijden, dat is iets naar zijn hartje.

(En nu moeten de anderen niet onmiddellijk jaloers worden, want ook aan hen heb ik dikwijls gedacht hoor.  Het is een ervaring die iedereen wel eens in zijn leven moet meemaken.  Een verre streek en totaal andere cultuur zoals India eens bezoeken.)

Toen wij aan de blokkade aankwamen werd er voorspeld dat de doorgang binnen ongeveer 1:30 zou opengesteld worden.  Gisteren had ik al gezegd dat de Indische tijdsrekening tweemaal trager loopt dan de onze… eigenlijk zat ik er glad naast!  Het moet vier maal trager zijn!  Wij hebben daar bijna 6 uur staan wachten om door te kunnen. En terugkeren was deze keer geen optie!  Daar hadden we al te veel moeite moeten voor doen om zover te geraken en we hadden geen reserve (zeg maar rust-) dagen meer in overschot.

Je kan je dan wel voorstellen dat ook ons hele tijdschema voor deze dag zwaar in het gedrang kwam.  Want na de top van de Rohtang-La gepasseerd te zijn moesten we nog 110 km rijden vooraleer we in Keylong mochten toekomen. Als je dan weet dat we met moeite een gemiddelde halen van amper 25 km/h en dat het in deze streek reeds om 19:30 begint te donkeren hebben we dus een heel eind in het donker moeten rijden voordat we in ons hotel in Keylong aankwamen.

In het donker rijden, nu ja dat is kinderspel op onze wegen… maar zoals je al wel kan vermoeden zijn deze wegen helemaal niet vergelijkbaar met wat wij als wegen noemen in België (al liggen die er nog zo slecht bij in ons Belgenland).  Dus spanning en uitermate concentratie waren nodig om op een veilige manier ons einddoel te bereiken.

Dus zeker weer een spannende dag beleefd.

Moe maar toch voldaan hebben we dan in het hotel een licht avondmaal genomen.  Enerzijds omdat we kort nadien moesten gaan slapen en anderzijds om mijn herstellende darmpjes wat te sparen.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: