//
you're reading...
Himalaya2011

20 Augustus Keylong – Sarchu

Ja onze rustdag in Keylong waren we kwijtgespeeld door de twee pogingen om de Rohtang-La te overwinnen.  Hierdoor kwam de eerste gewenning aan de hoogte in het water te vallen.  Normaal hadden we vandaag richting Pang gereden (zowat halfweg naar Leh), maar omdat Pang redelijk hoog ligt was dit niet de beste optie.  Hans heeft dan besloten om maar tot aan Sarchu te rijden, wat een stuk lager ligt dan Pang.  Het nadeel was wel dat de volgende dag Sarchu – Leh een veel langere rit zou worden.

Maar ja “this is India men!” Een heleboel inventiviteit moet hier maar aan de dag gelegd worden om je doel te bereiken.

Voor de dag te beginnen, heb ik nog even een stukje van Keylong bezocht want de dag voordien was het donker als we Keylong binnen reden.

IMG_3909 IMG_3917
IMG_3919 IMG_3920
IMG_3925  

 

Tijdens deze rit hebben we de Baralacha-La (4890m) gedaan.  Prachtige uitzichten hebben we hier wel gehad.  En wat dacht je… zeker 60% van de hele route was licht tot middelzwaar off-road (op de weg) rijden.

IMG_3933 IMG_3939
IMG_3947 IMG_3953
IMG_3965 IMG_3969
IMG_3967  

 

In Sarchu overnachten we in ons eerste tentenkamp.  Mijn inziens was dit een niet gecatalogeerd tentenkamp.  Als we Sarchu binnenkwamen zijn we verschillende tentenkampen voorbijgereden.  Kampen die mooi geordend waren met nette tenten.  Het tentenkamp waar wij de nacht moesten doorbrengen had welgeteld 3 tenten (waarvan 1 eigenlijk geen tent maar een barak van stalen platen was).

Sanitair… euh wat zei u? Sanitair ha ja, het toilet was een hokje van amper 2 op 2 m afgezet met veroeste stalen platen zonder een dak, vooraan en op zij waren die platen ongeveer 1m60 hoog, acteraan maar 1 m hoog.  Wel origineel want terwijl je je behoefte aan het doen bent kan je de hele omgeving waarnemen.

De bedden: een ijzeren frame met een houten plaat erop, een matrasje van amper 5 cm dik (en heel mals). Daar lag wel een soort dekbed op en een deken.  Daar moest je dan maar met je slaapzak en thermische insert tussenkruipen.

De temperaturen konden ‘s nachts wel eens dalen tot tegen het vriespunt.

Ik heb wel geslapen hoor, alleen deden mijn knoken pijn van op de houten plank te liggen.

We wisten dat het een avontuurlijke reis zou worden met soms echt “Back to basics” toestanden.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: