//
you're reading...
Himalaya2011

21 Augustus: Sarchu – Leh

Als ik ‘s morgens even buiten de tent keek, lagen de zadels van onze motoren bedekt met een laagje ijs.  Dus het is deze nacht wel behoorlijk koud geweest.  Veel heb ik er niet van gewaar geworden want mijn slaapzak met bijkopende thermische insert heeft zijn werk gedaan!  Alleen als ik in de nacht eruit moest om te plassen was het even op de tanden bijten.

We dienden vroeg (7 uur) op te staan om tijdig te kunnen vertrekken want vandaag was het een lange rit. 252 km van Sarchu naar Leh.  (Nadien bleken het er 264 km te zijn op de teller van de Enfield.)

De bedoeling was om om 8 uur te vertrekken om voldoende tijd te hebben onderweg om alzo Leh nog voordat het donker werd te bereiken.  Wel ja, mooie voornemens komen niet altijd uit.  Het “restaurant” Mount View bleek meer tijd dan 1 uur nodig te hebben voordat de eerste bediend werd met een omeletkoek!  Gevolg was dat het voor de rest van de dag koersen werd om tijdig in Leh aan te komen.

Koersen dan wel in de zin van nergens tijd te verliezen.  Wat maakte dat er maar enkele stops werden ingelast. Echt van de omgeving genieten zat er spijtig genoeg niet in want je had je volle aandacht nodig op de weg.

IMG_3972 IMG_3975
IMG_3978 IMG_3980

Als je dan bedenkt dat ook deze route voor 75 tot 80 percent een redelijk hoog off-road karakter had(zanderige wegen, wegenwerken, rivierdoorwadingen, mul zand, grint) dan kan je min of meer verstaan dat dit heel wat energie en concentratie vergt om dit tot een goed einde te brengen.

Wat ons ook allemaal gelukt is.  Wij zijn om circa 18:30 in Leh aan ons hotel Naro toegekomen. Alles behoorlijk onder het stof, sommigen, mezelf incluis, waren eerder zwarte pieten dan blanke motards!

Na een deugddoend en nodig douchke en een lekker avondmaal, ben ik uitgeteld gaan slapen op een, naar Indiase normen, goed bed.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: